Witaj! Proszę zaloguj się lub załóż konto aby móc pisać posty.

Ostatnie opinie    Aktualności    Rankingi

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Space Battleship Yamato (2010) Japan
Autor Wiadomość
Recon Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Space Battleship Yamato (2010) Japan
Witam!

Jako że jestem tu nowy to chciałbym Wszystkich Was powitać!!!
A teraz do tematu. Właśnie obejrzałem ten film i choć słyszałem wiele złych opinii na jego temat to mi się podobał. Jak to napisał jeden z internautów ,, w końcu chociaż raz to nie amerykańskie Hot Dogi ratują świat''. I w pełni się z tym zgadzam. Jest jeszcze nadzieja w światowym kinie gatunku S-F. Japonia dała rade! Czy Polskę stać na taki pomysł i takie wykonanie? Fabuła filmu nie zachwyca ale jak na ekranizacje Anime z lat '70 to nie ma co narzekać.
Sądzę że w porównaniu do niektórych ekranizacji które zamiast być hitem i zadowolić fanów danego tytułu, tylko skrzywdziły ich uczucia, to twórcy SBY stanęli na wysokości zadania.

Ja oceniam go nisko ale jak najbardziej polecam film.
5/10.

Pozdrawiam.

Załączone pliki Miniatury

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-24-2011 06:25 AM przez Recon.)
08-24-2011 05:25 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Joohn Offline
Administrator

Liczba postów: 616
Reputacja: 1
RE: Space Battleship Yamato (2010) Japan
Dzięki za recenzję i witamy na forum!

Szczerze mówiąc chętnie bym obejrzał ten film, Japończycy potrafią zaskoczyć fajną produkcją. Co prawdą najpierw trzeba przebrnąć przez specyficzny (wolny) sposób prowadzenia fabuły, ale dla fanów dalekowschodniego kina to pestka Wink

Szukając DVD na ebayu, właśnie się zorientowałem, że oprócz Anime był też serial, gra na Playstation i dwie gry na Playstation 2 - całkiem nieźle. Przybliżysz nam trochę bardziej fabułę?
08-30-2011 11:27 PM
m1ch4l Offline
Member

Liczba postów: 211
Reputacja: 0
RE: Space Battleship Yamato (2010) Japan
Super jest ten film! Nieważne, że ma przeciętną fabułę, kilka dłużyzn, a patos aż leje się z ekranu na podłogę. Ale ma świetny klimat i strzelające statki kosmiczne! Smile To coś za czym tęsknię odkąd zakończyli emisję Stargate Universe. Na każdy film tego typu będę reagował bardzo pozytywne, nawet jeśli będzie posiadał kilka wad.

Starając się ocenić obiektywnie, dałbym coś między 6-7. Ale prywatnie ze 2 oczka wyżej. Generalnie film komuś kto nie lubi ani SF, ani japońskiego kina do gustu nie przypadnie.

http://bitwy-w-kosmosie.blogspot.com/ - mój blog o wartym uwagi SF.
09-16-2011 11:23 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Dark Fusion was designed and coded by Skyance.   Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.