Witaj! Proszę zaloguj się lub załóż konto aby móc pisać posty.

Ostatnie opinie    Aktualności    Rankingi

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ostatni gwiezdny wojownik / The Last Starfighter (1984)
Autor Wiadomość
scarlett Offline
Senior Member

Liczba postów: 474
Reputacja: 1
Ostatni gwiezdny wojownik / The Last Starfighter (1984)
Chłopaczek z osiedla przyczep kempingowych zostaje nagle ostatnim gwiezdnym wojownikiem. I jak na ostatniego wojownika przystało - ratuje losy świata. To dzięki niemu różne rasy na świecie nadal mogą istnieć i niczym się nie przejmować. Bardzo przewidywalneSmile. To jednak nie jest film dla zwykłego zjadacza chleba, czy dla osoby, która poprostu lubi sobie czasem obejrzeć film. Przygody A.Cogan'a z pewnością spodobają się dzieciakom. Nie ma co ukrywać, że jest to raczej kino familijne (polsat w niedzielę). Może też przypaść do gustu na maksa zagożałym fanom SF oraz komuś, kto śledzi rozwój efektów specjalnych wykorzystywanych w filmach. Ja wcześniej nie spotkałam się z takimi efektami. Nie potrafię ich nawet nazwać. Dla mnie jest to tylko i wyłącznie obraz stworzony przez komputer. Ale może się mylę - nie jestem specjalistą.
W mojej opinii jest to historia mocno naciągana, a końcowe minuty odziane nudą nie sprzyjają wyczekiwaniu na finisz. Jednak z 8-letnim towarzyszem usiadłabym przed tym filmem jeszcze raz. Smile

2/10

Załączone pliki Miniatury

09-22-2011 09:37 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
m1ch4l Offline
Member

Liczba postów: 211
Reputacja: 0
RE: Ostatni gwiezdny wojownik / The Last Starfighter (1984)
Hmm... zgodzić się ze scarlett czy nie? Przeważnie tego nie robię, ale tym razem trochę racji muszę przyznać. Bo mi ten film też nie podszedł. Nie jest może aż tak zły, ale nie potrafiłem się wciągnąć.
TLS sprawdzał się w swoich czasach, kiedy królowały automaty, ludzie bili rekordy Space Invaders itp. O ile dobrze pamiętam był też rewolucyjny jeśli chodzi o efekty komputerowe. Ale próby czasu nie przetrwał, więc jak ktoś nie ma sentymentu to są marne szanse, że się spodoba.
Ja go lubię za fajny projekt myśliwca i znośne sceny walk w kosmosie (mam dużą tolerancję w tej dziedzinie Smile ).

http://bitwy-w-kosmosie.blogspot.com/ - mój blog o wartym uwagi SF.
09-22-2011 10:12 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Dark Fusion was designed and coded by Skyance.   Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.