Witaj! Proszę zaloguj się lub załóż konto aby móc pisać posty.

Ostatnie opinie    Aktualności    Rankingi

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

Ankieta: Jaki jest Twoim zdaniem najstraszniejszy film science fiction?
Alien (1979)
Predator (1987)
Signs (2002)
Event Horizon (1997)
The Cell (2000)
Kosiarz Umysłów (1992)
Pitch Black (2000)
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najstraszniejszy film science fiction
Autor Wiadomość
qjaw Offline
Administrator

Liczba postów: 206
Reputacja: 0
Najstraszniejszy film science fiction
Wśród całej masy filmów science-fiction są takie które są mroczne inne bywają wręcz śmieszne i wesołe niczym kino familijne.

Jest jednak pewna grupa tytułów bardzo mrocznych i strasznych.

Moim zdaniem najbardziej pod tym względem klimaci Event Horizont , zaraz za nim Alien : Ósmy pasażer Nostromo...

A wy oglądając, który film S-F macie największe ciaryyy?

Żyj i prosperuj ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-14-2010 11:07 AM przez Joohn.)
04-23-2010 10:31 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Joohn Offline
Administrator

Liczba postów: 616
Reputacja: 1
RE: Najstraszniejszy film s-f
Event Horizon muszę koniecznie odświeżyć, ostatni raz widziałem go przy okazji wspólnego wieczoru filmowego i wtedy nie wydawał się straszny. W ogóle co do Paula Andersona mam mieszane uczucia... robi dobre filmy, ale .. rzadko Wink

Pierwszy Alien zdecydowanie tak, na równi z pierwszym Predatorem. Generalnie uważam, że największy strach jest wtedy kiedy główny anty-bohater jest wprowadzany stopniowo - nie wiemy jak wygląda i czego się po nim spodziewać i wtedy się boimy!
04-23-2010 01:19 PM
qjaw Offline
Administrator

Przypomniał mi się jeszcze Kosiarz umysłów - oczywiście część pierwsza. Film ten też napędził mi stracha, zwłaszcza przerażał mnie jako dzieciaka Smile. Polecam tem film wszystkim, którzy lubią mieszankę s-f i thillera.
PS. trzeba też pamiętać że gra tam 007 Pierce Brosnan Wink

Żyj i prosperuj ...
04-25-2010 02:57 PM
Joohn Offline
Administrator

Kosiarz Umysłów - super film, swoją drogą chyba trochę niedoceniony (na IMDB tylko 5.1/10). Film pretendował do ekranizacji powieści Stevena Kinga (pod tym samym tytułem), jednak był z nią jedynie bardzo luźno powiązany, a po procesie sądowym nazwisko Kinga zostało usunięte z listy płac. Pewnie dlatego przyjęcie filmu przez fanów było bardzo różne. Mimo wszystko jak nie rozpatrywać go jako ekranizacje, tylko jako samodzielną produkcje - można go szczerze polecić. Przekraczanie ludzkich granic i wirtualna rzeczywistość to domena kina SF lat 90, kiedy to komputeryzacja poszła mocno do przodu - a o tym właśnie jest Kosiarz Umysłów. Szkoda tylko, że ówcześni twórcy trochę się pomylili i 20 lat później wcale nie jesteśmy aż tak zwirtualizowani Wink
04-26-2010 09:24 AM
Jez Offline
Member

Liczba postów: 59
Jak dla mnie to mega mocne były:
- Event Horizon - chyba najmocniejszy thriller s-f jaki w życiu oglądałem (może z tytułu oprawy - sam w domu, godzina około 2 w nocy - ogladałem z niemałą kupą Tongue)
- Aliens (czyli nasz ukochany Obcy 2) - gdy pierwszy raz go oglądałem, a było to jeszcze w szkole podstawowej, efekt był nieziemski ... nie ma jak to Space Marines i wykańczający ich nagle obcy Big Grin
- Znaki - tutaj podobnie jak z Ukrytym Wymiarem niesamowity efekt robiła pora o której zabrałem się do oglądania, niestety film kończy się trochę żenująco - a szkoda Sad

A tytułem uzupełnienia dodam że IMHO Event Horizon to najlepszy filmy Andersona ... a AvP - cóż przypomina mi się końcówka filmu gdzie to Qjaw mówiłeś - "to nie jest koniec ! on wstanie mówie Ci - to k*** nie może być koniec ;P" ... czy coś w tym rodzaju Wink

Pozdrawiam
PB
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-28-2010 09:16 AM przez Joohn.)
04-27-2010 11:30 PM
qjaw Offline
Administrator

Zgadza się. NIe mogłem uwierzyć że AVP będzie taki cieńki i tak gładko się skończy... ale Event Horizont daje rade to napewno Smile

Żyj i prosperuj ...
04-27-2010 11:33 PM
Joohn Offline
Administrator

I przez Was muszę obejrzeć Event Horizon jeszcze raz Wink
Co do AVP, to zabili wszystko najlepsze z pierwotnych serii, z pierwszej części wyszedłem z kina zażenowany Wink Druga część - nieco lepsza, jak widać goście od efektów specjalnych są w stanie zrobić lepszy film niż wzięty reżyser Big Grin Bądź co bądź - filmy AVP nie trzymają świetnego klimatu gier i komiksów. No, prawie wszystkich gier.. miałem okazje grać w demo ostatniego AVP i zawód na całej linii Wink
04-28-2010 09:25 AM
scarlett Offline
Senior Member

Liczba postów: 474
Jez. Nawet mi nie mów, że wymieniając "Znaki" masz na myśli tą komedie z 2002 roku z M. Gibsonem. Ten film spokojnie można zaliczyć do kina familijnego (niedzielne popołudnie, Polsat, te sprawy...). Być może nie zrozumiałam przekazu tego filmu: pewnie nie chodziło o napięcie, strach czy tajemniczość. Powstaje jednak pytanie, na które nie potrafię odpowiedzieć. Jeśli nie chodziło o to, to o co???

Chyba będę musiała zebrać energię i obejrzeć ten film jeszcze raz.
05-01-2010 12:15 PM
Jez Offline
Member

Liczba postów: 59
No daj spokój Scarlett, przecież do ostatniej sceny to jest niezły film - no chyba że ktoś nie wierzy w UFO Tongue
Ale tak poważnie, zawsze fascynował mnie ten temat więc tak do połowy jest naprawdę wypas ... no a później niestety lipa 0 to przyznać muszę Sad

PB
05-02-2010 12:13 AM
scarlett Offline
Senior Member

Liczba postów: 474
Dam nawet 10 pkt na 10 dla filmu "Znaki", ale w kategorii kino familijne a nie s-f.

Całuski...
05-02-2010 12:28 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Dark Fusion was designed and coded by Skyance.   Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.