Witaj! Proszę zaloguj się lub załóż konto aby móc pisać posty.

Ostatnie opinie    Aktualności    Rankingi

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

»

»

»

»

»

»

więcej...

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doom (2005)
Autor Wiadomość
scarlett Offline
Senior Member

Liczba postów: 474
Reputacja: 1
Doom (2005)
Daje się zauważyć, że jest to film stworzony na podstawie gry o tym samym tytule. Jesli ktoś grał w Doom, to z pewnością zauważy podobieństwo. Główny bohater wyrusza na misję dzięku cudownemu wnalazkowi, jakim jest ARKA. Tam walczy z potworami typu zombi.

Moim zdaniem film jest wart obejrzenia, choć nie jest dzielem z najwyższej pułki. Po raz pierwszy widz jest bohaterem filmu i strzela do zombi. Identycznie jak bylo w grze - reżyser daje nam broń i każe strzelać (nie przepadam za tego typu ujęciami, bo widzę tylko to co jest bezpośrednio na przeciw mnie, a to co jest ustawione pod kątem 30 stopni, to już nie ma mowy, żeby dostrzec). Taka operacja filmowa trwa może z 10 minut, ale fanom gry z pewnością się spodoba. Żolnierze wysłani na misje są najlepszymi z najlepszych - prawdopodobnie. Każdy jednak charakteryzuje inną grupę ludzi. Jest bowiem w śród nich: wariat wiecznie na haju, zbyt zagorzały katolik, oficer ślepo wierzący w zasady wojskowe oraz cudowny główny bohater charakteryzujący się współczuciem i dobrym serduszkiem. Smile
Film nie jest zły - najlepszy też nie Big Grin 6/10

Załączone pliki
.jpg  doom.jpg (Rozmiar: 6.13 KB / Pobrań: 22)
10-18-2011 09:11 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Joohn Offline
Administrator

Liczba postów: 616
RE: Doom (2005)
No tak, ja go zapamiętałem jako taki lekki, łatwy i przyjemny - do obejrzenia. Patrząc na inne ekranizacje gier komputerowych - faktycznie nie było źle. Fajne nawiązanie do gry z tym widokiem FPP też mi się to podobało Smile

Ode mnie 5/10
10-18-2011 03:47 PM
m1ch4l Offline
Member

Liczba postów: 211
Reputacja: 0
Doom miał scenografie fajne jak dla mnie Smile. No i scena FPP, esencja całego filmu. Dla niej samej warto obejrzeć. Poza tym, mocno przeciętnie. Ale jako, że ogólnie ekranizacje gier to w większości gnioty, Doom byłby pewnie w ich czołówce.

http://bitwy-w-kosmosie.blogspot.com/ - mój blog o wartym uwagi SF.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-18-2011 11:14 PM przez m1ch4l.)
10-18-2011 11:14 PM
Joohn Offline
Administrator

Swoją drogą dziś w TVN o 22.30 Wink

Ja chętnie odświeżę.
10-21-2011 11:05 PM
Joohn Offline
Administrator

I odświeżyłem Smile Film lepszy niż za pierwszym razem. Mimo kiczowatych momentów solidny film, fani gamingu niech się nawet nie zastanwiają Wink
11-03-2011 10:32 PM
ziomboi Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
jak dla mnie dosyc slaby ten film jest
11-20-2011 11:55 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Dark Fusion was designed and coded by Skyance.   Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.